Trei morţi şi 1.000 de persoane evacuate din cauza incendiilor de vegetaţie din Madeira

Trei persoane au murit și peste o mie au fost evacuate în arhipeleagul portughez Madeira, intens populat de turiști, din cauza incendiilor de vegetație. Focul, izbucnit în urmă cu două zile, a ajuns și în zona caselor din orașul-capitală Funchal și a distrus câteva clădiri, printre care și un hotel de cinci stele. Autoritățile spun că vântul puternic și temperaturile ridicate din ultimele ore au făcut ca incendiile izbucnite în zona muntoasă să ajungă în oraș. Sunt în total peste 100 de focare, după cum anunță agenția de protecție civilă portugheză iar 11 au fost scăpate de sub control.

Peste 3200 de pompieri lucrează la stingerea incendiilor.

Au fost distruse zeci de case iar un mall și un spital, cu 236 de pacienți, au fost evacuate din cauza flăcărilor. Printre cei morți se numără și o bătrână care a decedat după ce casa i-a fost cuprinsă de flăcări, după cum relatează postul britanic BBC.

Aceiași sursă mai spune că zborurile de pe  aeroportul din orașul Funchal au fost anulate.

Pe rețelele de socializare circulă sute de clipuri video cu case în flăcări.

Şi Portugalia continentală este afectată de vineri de incendii de vegetaţie de proporţii. Cele mai importante se înregistrează în nordul ţării.

Jurmătatea de nord a ţării este plasată aproape în totalitate în stare de alertă din cauza riscului “foarte ridicat”, în unele zone chiar “maxim” de incendii.

Douăsprezece incendii de mari dimensiuni au mobilizat 1.400 de pompieri.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS