Minori cercetați de DIICOT pentru amenințări cu bombă la Aeroportul Otopeni

Farsele făcute la telefon s-au terminat prost pentru mai mulţi tineri, după ce pe fir au intrat cei de la DIICOT.

E drept, nu era vorba despre farse oarecare, ci printre altele, despre ameninţări false cu bombă făcute la Aeroportul Otopeni.

Ameninţare teroristă şi complicitate la ameninţare teroristă. Acestea sunt infrancţiunile pentru care sunt cercetaţi trei minori care în ultimele luni, au sunat în mod repetat la dispeceratul Aeroportului “Henri Coandă” din Otopeni, pentru a face ameninţări privind detonarea unor bombe.

În plus, minori avea obiceiul să sune şi la mai multe secţii de Poliţie din Capitală, pentru a reclama fapte care s-au dovedit imaginare.

Au făcut farse şi unor companii private şi în plus, au făcut şi diverse comenzi pe numele unor persoane cu care aveau ceva de împărţit.

Glumele de natură penală au luat sfârşit după intervenţia celor de la DIICOT, care pentru acest caz, au colaborat inclusiv cu SRI.

Au fost reţinute mai multe telefoane mobile, cartele, laptopuri şi echipamente electronice în condiţiile în care pentru a nu fi detectaţi, cei trei minori foloseau programe care ascund identitatea apelantului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS