Confidenţialitate

Trei localități din județul Ilfov intră în carantină | AUDIO

Trei localități ilfovene vor fi carantinate începând cu această seară, de la ora 22,00, dacă propunerea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență va fi aprobată de Departamentul pentru Situații de Urgență. Este vorba de Otopeni, Berceni și Brănești, spune prefectul județului Ilfov Daniel Zamfir:

”Ca urmare a analizelor de risc făcute de DSP Ilfov și cu avizul celor de la INSP, s-au luat propunerile de carantinare zonală a localităților Berceni, Brănești și a orașului Otopeni. Aceste propuneri au fost înaintate către șeful DSU care poate emite ordinul de carantină zonală pentru aceste localități.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În Otopeni și Berceni incidența cazurilor de coronavirus a trecut de 7 la mia de locuitori, în timp ce la Brănești se apropie de această valoare. La toate ieșirile și intrările în aceste localități vor fi dispuse filtre de control.

”Vor fi filtre, atât fixe cât și mobile, dispuse astfel încât să nu blocheze tranzitul din localitățile respective pentru că unele sunt tranzitate de drumuri naționale, altele de drumuri județene și nu vrem să împiedicăm tranzitul prin localitățile respective”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În ultimele 24 de ore, în județul Ilfov au fost înregistrate 416 noi cazuri de coronavirus  iar incidența a ajuns la 5,79 la mia de locuitori.  Toate localitățile sunt monitorizate în privința evoluției pandemiei, mai spune prefectul Daniel Zamfir. În județul Ilfov sunt acum carantinate localitățile Bragadiru, Chiajna, Cornetu, Dobroești și Clinceni.