Trei directori din Ministerul Educației sunt urmăriți penal pentru abuz în serviciu

Noi inculpați în dosarul Bazei Sportive „Cutezătorii”, în care se achetează modul în care a fost dat dată în folosința Fundației „Dinu Pescariu”.

Acum și trei directori din Ministerul Educației sunt urmăriți penal în dosarul Bazei Sportive „Cutezătorii”,  pentru abuz în serviciu.

Printre ei și secretarul de stat Gabriel Ispas, care a venit de dimineață la DNA pentru a da explicații pentru perioada în care era șeful direcției juridice din cadrul Ministerului Educației și ar fi semnat un act  adițional la o înțelegere semnată inițial în 2004 între Ministerul Educației și fundația Dinu Pescariu.

„A apărut o chestiune pe un dosar, un exemplar original depus de fundație care are niște semnături pe care noi le contestăm. Asta este tot. (…) Apare semnătura, dar nu este a mea. Am cerut expertiza grafologică, nu este semnătura mea.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Până acum în acest dosar sunt cercetați deja fostul ministru Mihnea Costoiu și omul de afaceri Dinu Pescariu, care administrează în prezent baza sportivă.

Procurorii vorbesc despre un prejudiciu de aproximativ 93 de milioane de euro, după ce fostul tenismen a plătit o chirie subevaluată.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS