Confidenţialitate

Trei copii trăiesc într-o ruină care s-ar putea prăbuși oricând

Emilian, în vârstă de 10 ani, Mirela, 8 ani, și Ana, 5 ani, sunt trei frați care locuiesc într-o casă abandonată de la marginea orașului Constanța, alături de părinții lor.

Construcția, cândva impunătoare, e acum o ruină, s-ar putea prăbuși oricând. Familia s-a refugiat, practic, într-una dintre încăperile clădirii, fără curent, canalizare sau gaze.

Teodora, mama celor trei copii, face tot posibilul să îi trimită la școală și să le asigure minimul necesar unui trai decent. Cine nu le cunoaște povestea, nu își poate imagina cum trăiesc, de fapt.

Copiii poartă haine curate, zâmbesc, sunt politicoși și visează ca, într-o zi, să locuiască într-o casă adevărată.

Emilian, Mirela și Ana învață bine, se poartă frumos, sunt politicoși, se joacă și zâmbesc, ca mulți alți copii.

Mama lor are grijă să-i țină curați și, pe cât se poate, sănătoși; nu-i chiar de ici, de colo, când locuiești într-o ruină din câmp, fără căldură, fără apă, fără curent.

Curent electric, apă, canalizare, gaze… pentru cei mai mulți dintre noi, sunt chestiuni banale. Dar în România anului 2019, mai sunt destule familii pentru care toate acestea sunt un lux.

Părinții lui Emilian, Mirela și Ana fac eforturi deosebite pentru a le o oferi un trai decent și au reușit, fie și parțial, să transforme o ruină într-un cămin. Însă cu toții știu că până și o rafală de vânt mai puternică, se poate transforma într-o tragedie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.