Confidenţialitate

Trecerile de pietoni din Capitală ar putea fi semnalizate luminos

Consilierii municipali au adoptat, miercuri, un proiect de hotărâre pentru realizarea unui studiu de fezabilitate de către Administrația Străzilor vizând identificarea soluțiilor tehnice de iluminare și semnalizare luminoasă a trecerilor de pietoni nesemaforizate.

În expunerea de motive, semnată de consilierii municipali PNL, se arată că, potrivit statisticilor, peste tot în lume, zonele cu treceri de pietoni reprezintă un risc crescut de accidente rutiere, atât pe timp de zi, cât și noaptea.

“Locul în care pietonii traversează strada trebuie să fie foarte vizibil pentru șofer atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții. La nivel mondial, au fost efectuate nenumărate studii privind trecerile de pietoni și concluzia a fost unanimă: realizarea unui iluminat adecvat pe timpul nopții îmbunătățește în mod cert vizibilitatea și siguranța participanților la trafic. Reducerea numărului de accidente se datorează în principal apariției iluminatului, deoarece rata lor de producere pe timpul zilei a rămas neschimbată”, au precizat inițiatorii.

Ei au adăugat că, potrivit informațiilor puse la dispoziție de Direcția Generală de Poliție, în anul 2016, în Capitală, s-au produs 1.597 de accidente rutiere în care au fost implicați pietoni, soldate cu 47 de persoane decedate.

Principalele cauze ale acestor accidente rutiere au fost: traversarea neregulamentară și neacordarea de prioritate pietonilor.