Tratament nou în prevenirea și tratarea HIV

Un nou tratament care se anunță extrem de promițător în prevenirea și tratarea HIV, este dezvoltat de cercetătorii francezi și americani.

Deocamdată teste au fost făcute pe maimuțe și pe celule umane și par a fi eficiente.

Tratamentul a fost prezentat în revista americană Science.

Noul tratament ar putea permite prevenirea dar și tratarea virusului HIV, care declanșează SIDA.

Este vorba despre un triplu antiretroviral, despre care specialiștii au spus că reprezintă un medicament extrem de promițător.

Orice tratamentul antiretroviral nu este un leac dar poate îmbunătății calitatea vieții celor cu HIV, pentru ca boala SIDA să nu se declanșeze.

Noul tratament a permis protejarea unui grup de maimuțe și a oferit o protecție mai bună decât toți ceilalți anticorpi testați până în prezent.

24 de maimuțe au fost împățite in 3 grupuri și au fost expuse la două tulpini ale virusului autoimunodeficienței și la o combinație de tulpini de HIV.

Majoritatea animalelor din primele două grupuri — cinci respectiv șase — au fost infectate. În schimb, niciun animal din cel de-al treilea grup, tratat cu tripla moleculă de anticorpi, nu a fost infectat.

Institutul francez vrea să facă un studiu clinic de anul viitor pe acest tratament testele vor fi efectuate pe voluntari cu o stare bună de sănătate și pe persoane infectate cu HIV.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS