Confidenţialitate

Transportatorii susțin că polițele RCA au început, din nou, să se scumpească

Transportatorii susțin că polițele RCA au început să se scumpească din nou, în ultimele 2 săptămâni.

În sprijinul acestor acuzații, Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România afirmă că ASF ascunde un raport de audit care ar arăta că prețurile polițelor au crescut nejustificat.

Transportatorii au ameninţat în repetate rânduri că vor organiza proteste la nivel naţional din cauza tarifelor RCA.

Transportatorii susțin că prețurile RCA au început din nou să crească, deși Autoritatea pentru Supraveghere Financiară a spus de mai multe ori că va încerca să țină sub control aceste tarife.

La sfârșitul lunii trecute, ASF anunța că prima medie RCA pe segmentul mașinilor care transportă marfă a stagnat în luna aprilie, dar a rămas mai mare față de anul trecut.

Cele mai recente nemulțumiri ale transportatorilor sunt legate de concluziile unui raport de audit comandat de ASF – dar care nu a fost făcut public.

Am aflat, pe surse, că dl. Mişu Negriţoiu i-a chemat pe asiguratori şi le-a spus că raportul nu le este favorabil, de aceea nu s-a dat publicităţii“, a spus preşedintele COTAR, Vasile Ştefănescu.

Transportatorii mai sunt nemulțumiți și de faptul că noua lege RCA, dezbătută recent în comisiile de specialitate, nu va primi votul final în această sesiune parlamentară.

Proiectul, depus în data de 16 mai la Senat, așteaptă și avizul Guvernului.