Confidenţialitate

Transportatorii români protestează în fața Parlamentului European

Transportatorii români protestează azi – alături de șoferi din Ungaria, Polonia și Bulgaria în fața Parlamentului European.

Sunt așteptați la manifestația de la Bruxelles 600 persoane și zece camioane.

Transportatorii sunt nemulțumiți de schimările din domeniu pe care europarlamentarii vor să le adopte azi.

Federația Operatorilor Români de Transport (FORT) și Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) sunt două dintre organizațiile transportatorilor din România care participă la acest protest.

Aproape 150 de patroni ai firmelor de transport din judeţul Suceava au închiriat un avion pentru a zbura la Bruxelles. Transportatorii din Estul continentului susțin că noile reglementări îi dezavantajează în fața celor din Vestul continentului.

Noile reglementări care ar urma să fie adoptate astăzi de parlamentarii europeni prevăd printre altele interzicerea efectuării perioadei de repaus săptămânal normal în cabina autovehiculului.

Cu alte cuvinte, șoferii nu vor mai putea dormi în cabină și vor fi obligați să se întoarcă acasă cel puțin o dată la patru săptămâni sau, în cazul în care şoferul alege să ia două repausuri săptămânale reduse după numai trei săptămâni pe drum .

Toate camionale vor trebui să aibă tahograf inteligent până la sfârșitul anului 2024.

Transportatorii români spun că noile reglementări vor aduce și mai multă birocrație și vor duce la creşterea costurilor de transport marfă.