Transportatorii romani protesteaza in fata ambasadelor Frantei si Germaniei (AUDIO)

Transportatorii români protestează la ambasadele Franței și Germaniei față de decizia celor 2 state de a impune un salariu minim șoferilor care tranzitează cele 2 țări. În opinia transportatorilor, acest lucru nu va duce la creșterea salariilor șoferilor români, ci va crește costurile pentru firme.

Protestul organizat miercuri la ambasadele Franței și Germaniei va fi unul pașnic – susține Radu Dinescu, reprezentant al Uniunii Transportatorilor Rutieri din România.El declară că problema salariului minim pe care Germania vrea să-l impună nu a figurat pe agenda președintelui Iohannis când a fost în vizită în Germania și nici pe cea a Guvernului.

De altfel, România chiar s-a alăturat altor 11 țări-membre care au cerut ministrului muncii din Germania să retragă măsura care impune un salariu minim brut de 8,5 euro pe oră pentru toți șoferii profesioniști străini care tranzitează țara.

De partea Germaniei se află însă și Franța care dorește impunerea unui salariu minim brut de 9,6 euro.

În opinia trasnportatorilor, șoferii români nu vor câștiga mai mult de pe urma acestor măsuri, în schimb companiile vor avea costuri mai mari cu forța de muncă, ceea ce le-ar scoate de pe piață.

Salariul minim din Germania trebuia să intre în vigoare de la 1 ianuarie, însă măsura este deocamdată suspendată pentru clarificarea unor aspecte care ţin de respectarea legislaţiei europene.