Transportatorii propun prețuri noi pentru polițele RCA

Nemulțumiți de prețul RCA, transportatorii fac propriile calcule și propun – ceea ce ei numesc – prețul corect pe care ar trebui să-l aibă polița obligatorie de asigurare pentru răspundere civilă auto.

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România propune ca o poliță RCA pentru un Taxi nou să fie de 1.300 lei pe an, şi de circa 1.200 de euro pentru un camion.

Transportatorii susţin, însă, că firmele de asigurări practică un tarif mediu pentru un camion de circa 5.000 de euro, adică de patru ori mai mare decât valoarea normală.

În cazul taxiurilor, transportatorii susţin, însă, că preţul unei poliţe RCA este de aproape trei ori mai mare, adică de 3.600 lei. Asta, în condițiile în care, în cazul unui accident, taxiurile înregistrează o valoarea a daunei medii mai mică, având în vedere că avariile provocate au loc la viteze reduse, în traficul din orașe.

Piaţa RCA este în prezent afectată de falimente și de procedurile speciale impuse de către Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Asociaţiile transportatorilor ameninţă în continuare cu proteste la nivel naţional, la jumătatea lunii septembrie, tocmai din cauza scumpirii RCA. Până acum au recurs la “proteste spontane”, precum încetinirea traficului pe drumuri prin deplasarea cu viteză foarte redusă a camioanelor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS