Confidenţialitate

Transportatorii cer Guvernului reluarea schemei de rambursare a supraaccizei

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România cere Guvernului reluarea schemei de rambursare a supraaccizei, după ce prețul motorinei a crescut cu 20 de bani în perioada 29 august – 15 septembrie 2017, se arată într-un comunicat UNTRR.

Până la 450 de lei în plus trebuie să plătească de astăzi transportatorii pentru un plin, după ce a intrat în vigoare supraacciza la carburanți.

Luni va avea loc o întâlnire la Guvern, pe tema supraaccizei, iar transportatorii vor anunța atunci dacă organizează sau nu proteste.

Următoarea majorare a combustibilului, tot de 16 bani pe litru, va fi aplicată de pe 1 octombrie.

Presedintele Federației Operatorilor Români de Transport, Augustin Hagiu, a declarat la Europa FM că aproape tot ce înseamnă transport internațional nu mai alimentează în România.

După întâlnirea de luni, de la Guvern, Federația Operatorilor Români de Transport va anunța dacă începe negocierile pe actul normativ, pentru modificări, sau dacă se vor organiza proteste.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Transportatorii atrag atenția că, dacă nu vor putea recupera o parte din acciză, vor crește tarifele pentru transportul de persoane și mărfuri.

“UNTRR reia ideea ca Guvernul României să se preocupe de creșterea atractivității alimentării cu motorină în România, pentru ca majorarea accizei să nu producă efecte asupra populației, aceasta neputând deduce TVA, și asupra transportatorilor rutieri ce operează rute interne, care, dacă nu vor putea recupera parte din acciza, vor crește obligatoriu tarifele pentru populație pentru transport persoane și mărfuri, iar comercianții vor specula aceste momente și vor adăuga majorări suplimentare la raft”, potrivit comunicatului.

Recent, oficialii guvernamentali le-au transmis transportatorilor că preţurile la pompă nu vor creşte ca urmare a majorării accizei.