Confidenţialitate

Transport feroviar special din Wuhan către Franța, în sprijinul producției auto din Europa

500 de tone de componente auto esențiale au fost transportate de la Wuhan, China, către Franța, cu ajutorul unuia dintre primele trenuri dedicate (block trains). Trenul a călătorit 3 săptămâni și a parcurs 10.000 km prin șapte țări.

În contextul unei cereri ridicate pentru transport feroviar din China și cu majoritatea marfarelor având destinația finală Germania, GEFCO, lider în soluții de logistică auto, a colaborat îndeaproape cu operatorii de transport feroviar și ai terminalelor pentru a coordona această livrare specială și a trimite un tren dedicat direct în Franța.

GEFCO a oferit o soluție door-to-door, de livrare directă, care include toate aranjamentele necesare de dinainte și după transport, rutier și aerian, încărcarea containerelor la furnizorii din Shanghai și Chengdu, procedurile personalizate și depozitarea în Franța.

Cele 41 de containere au ajuns la terminalul Lille Dourges din Dourges, nordul Franței, la 19 zile de la colectare, pe 21 aprilie, după un traseu de 10.000 km parcurși prin șapte țări: China, Kazahstan, Rusia, Belarus, Polonia, Germania și Franța.

GEFCO a oferit proceduri fără contact uman în toate terminalele, ca parte a procedurilor stricte de siguranță în contextul COVID-19. Prin transportarea componentelor pe cale feroviară, timp de trei săptămâni, în containere sigilate, s-a asigurat că nu există niciun risc de contaminare.

„Asigurarea primului block train de la Wuhan către Franța a marcat o realizare importantă pentru GEFCO în contextul provocărilor globale generate criza COVID-19. În aceste vremuri dificile, soluția noastră de transport feroviar reprezintă o propunere sustenabilă, eficientă din punctul de vedere al costurilor și al timpului, dar și de încredere”, spune Alice Defranoux, Global Rail Manager, GEFCO.