Confidenţialitate

Transparența 100%, din vorbe. Pe site-ul Guvernului nu apar nici măcar numele consilierilor premierului

Guvernul promite transparență 100%, dar, pe site-ul instituției, nu figurează nici măcar numele consilierilor din cabinetele premierului Florin Cîțu și vicepremierilor Dan Barna și Kelemen Hunor.

Jurnaliștii de la pressone.ro spun că secțiunea unde urmau să fie publicate numele, funcția și CV-urilor acestor consilieri a fost ștearsă.

S-a întâmplat la scurt timp după ce publicația a solicitat informații despre componența acestor cabinete.

Într-un răspuns trimis jurnaliștilor de la Press One, Guvernul precizează numărul angajaților din fiecare cabinet, dar nu și numele acestora. Astfel, la cabinetul premierului Florin Cîțu, sunt angajați un director de cabinet și 4 consilieri, la cabinetul vicepremierului Dan Barna, un director și 2 consilieri, iar la cabinetul vicepremierului Kelemen Hunor, pe lângă directorul de cabinet, există 7 consilieri.

Cine sunt, ce studii au, ce experiență, ce au făcut până acum acești consilieri, nimeni nu poate afla.

Departamentul de comunicare al Guvernului le-a explicat jurnaliștilor că nu poate furniza CV-urile acestora, deoarece sunt date exceptate de la informațiile de interes public.

Acest răspuns face referire la Articolul 12 din Legea 544/2001, unde la alineatul 1, litera d, se menționează că datele personale sunt exceptate de la accesul liber al cetățenilor.

Vicepremierul Dan Barna a spus pentru PressOne.ro că toate aceste informații au fost depuse la Secretariatul General al Guvernului de consilierii săi și probabil urmează să devină publice.