Transalpina ramane inchisa pana la sfarsitul anului

Autorităţile pun astfel capăt incertitudinilor privind deschiderea șoselei şi avertizează că şoferii care intră pe acest drum o fac pe riscul lor şi pot fi amendaţi.

Mai precis, traficul este permis doar între localităţile Bengeşti şi Rânca, sectorul de drum Rânca – Sebeş fiind închis pe toată perioada anului.

Declaraţiile contradictorii ale unor oficiali i-au pus în încurcătură pe șoferii care așteptau să viziteze anul acesta celebrul traseu montan.

Dacă pe site-ul oficial al Companiei de Drumuri și Autostrăzi apare clar informaţia că DN67 C este închis, la începutul lunii iulie, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, declara că şoseaua este deschisă circulaţiei. El menţiona că aceasta are statut de drum în lucru, cu restricţiile de rigoare.

Şi prefectul judeţului Vâlcea, Dumitru Cornoiu, anunța același lucru. Însă Poliția Rutieră afirmă sectorul de drum Rânca-Sebeș este închis până la sfârșitul anului – iar șoferii care se aventurează vor fi amendați.

Și ministrul Educației Remus Pricopie a avertizat unităţile de învăţământ să nu organizeze tabere sau excursii şcolare care presupun traversarea Transalpinei.

DN67c rămâne închis pentru că lucrările nu au fost finalizate, iar zona nu este semnalizată corepsunzător.