Traian Basescu: Victor Ponta este ”exemplificarea perfecta a farsorului”

Șeful statului a participat la Congresul PNȚCD de la Poiana Brașov.

Atac dur al președintelui Traian Băsescu la adresa premierului Victor Ponta. Prezent la Congresul PNȚCD de la Poiana Brașov, la care este prezentă și Elena Udrea, Traian Băsescu a declarat că urmele vechiului regim comunist nu sunt șterse, iar astăzi este nevoie mai mult decât oricând de solidaritate pentru a putea construi o Românie a statului de drept.

Președintele a adăugat că Victor Ponta este, citez, ‘exemplificarea perfectă a farsorului’ și că ‘astfel de farisei sunt mai periculoși decât înaintașii lor care i-au crescut, Ion Iliescu sau Adrian Năastase, pentru că lumea riscă să îi crediteze datorită tinereții lor’.

În același timp, șeful statului a arătat că printre candidaţii la Președinție sunt ‘oameni cu mentalităţi retrograde, care astăzi s-ar întoarce la rânduiala de dinainte de revoluţie, fie că este vorba despre Ponta, Tăriceanu, sau Meleşcanu’. Preşedintele se întreabă ‘cum e posibil să fie credibili candidaţi care în vara lui 2012 loveau în statul de drept şi candidaţi care nici astăzi nu au recunoscut că a fost o greşeală politică enormă, care a decredibilizat România’.

Șeful statului a adăugat că românii se află acum într-un moment crucial, în care trebuie să voteze un candidat care să nu facă drumul înapoi.