Traian Basescu va primi o locuinta provizorie pana cand vila care i-a fost acordata ca resedinta va fi renovata

Acordarea unei locuințe provizorii este posibila dupa ce Guvernul a modificat cadrul legal prin ordonanta de urgenta, potrivit Mediafax.

Guvernul vrea să-i dea fostului președinte Traian Băsescu o locuință provizorie până când vila care i-a fost acordată cA reședință va fi renovată.

În prezent, Traian Băsescu ocupă încă vila Lac 3 în care ar trebui să se mute actualul președinte Klaus Iohannis.

În urmă cu o lună, Guvernul a decis ca vila RA-APPS din cartierul Primăverii în care a locuit până în acest an Mioara Roman, fosta soţie a lui Petre Roman, să îi fie atribuită fostului preşedinte Traian Băsescu.

Imobilul necesită însă unele reparaţii şi lucrări de renovare, care încă sunt în executare. Așa că fostul șef de stat nu se poate muta deocamdată acolo și va primi o locuință provizorie, spun surse oficiale citate de agenția Mediafax.

Potrivit legii, Traian Băsescu ar fi trebuit să părăsească vila Lac 3 în cel mult 60 de zile de la încheierea mandatului prezidenţial, adică până la 21 februarie.

Legea stabileşte că persoanele care au avut calitatea de şef al statului român beneficiază pe durata vieţii de folosinţa gratuită a unei locuinţe de protocol, cu destinaţia de reşedinţă – alta decât cea folosită în timpul mandatului.