Traian Basescu spune ca satenii din Nana suporta consecintele unei actiuni impotriva sa

Traian Băsescu marturiseste că îi pare rău pentru cele 127 de familii din comuna Nana care au sechestru pe terenurile agricole restituite în perioada 1996-2010. Pe pagina sa de Facebook, fostul sef al statului arată că aceste familii suportă consecinţele unor acţiuni politice îndreptate împotriva sa.

Traian Băsescu nu exclude posibilitatea ca în procesul de restituire să fi existat ilegalităţi, dar precizeaza că justiţia este cea care va decide, iar cei care au încălcat legea vor răspunde.

Pe de alta parte, fostul sef al statului si-a exprimat speranta ca astfel de investigaţii să se facă în toată ţara, începând cu judeţele Vrancea şi Timiş. El a spus ca fiica sa Ioana a cumpărat cu bună credinţă de la o firmă italiană cele 290 de hectare de la Nana în octombrie 2013 în baza înscrisurilor legale de la cartea funciară. ‘Oare de ce timp de trei ani cît timp firma italiană a deţinut proprietatea terenurilor nu s-a facut nici o investigaţie ?’, s-a întrebat Băsescu, pe pagina de socializare.

Amintim, Tribunalul Călăraşi a menţinut sechestrul pe terenul pe care fiica cea mare a lui Traian Băsescu îl are în comuna Nana. In total, procurorii au instituit sechestru pe un teren de 735 de hectare, avand suspiciuni că a fost retrocedat în mod ilegal. Vara trecuta, procurorii au început urmărirea penală faţă de şapte membri ai Comisiei de Fond Funciar a comunei Nana din judeţul Călăraşi. Acestia sunt acuzaţi de retrocedarea ilegala de terenuri catre mai multe persoane.