Traian Basescu la Congresul PMP. Fostul presedinte a vorbit despre Udrea, justitie si viitorul sau politic

Fostul șef al statului a participat duminică la Congresul Partidului Mișcarea Populară.

Traian Băsescu a participat duminică dimineaţă la congresul PMP care îşi alege o nouă conducere. Fostul președinte a vorbit despre toate temele la zi: despre justiție, corupție, atacul unor televiziuni sau despre prioritățile pe care ar trebui să le aibă PMP.

În timpului discursului său, care a durat mai bine de o oră, Traian Băsescu a amintit de Elena Udrea, absentă de la reuniunea PMP: ‘Sper să îmi confirme încă o dată că este om cinstit!’, a declarat fostul președinte, cu trimitere la faptul că deputata este în centrul unor anchete declanșate de DNA.

Ulterior, pe holul Parlamentului, Traian Băsescu a declarat că știa despre conflictul dintre Elena Udrea și generalul Florian Coldea. Situația i-a fost adusă la cunoștință chiar de Elena Udrea, însă nu a avut cum să verifice dacă lucrurile stăteau întocmai. Totodată, Băsescu a confirmat că Elena Udrea a fost una dintre persoanele care i-au oferit informații în timpul mandatului de președinte.

Pe de altă parte, Traian Băsescu a respins informațiile apărute pe diverse site-uri potrivit cărora a plecat de la Cotroceni cu mai multe dosare secrete.

În altă ordine de idei, fostul șef al statului a declarat că nu se va înscrie în Partidul Mișcarea Populară, preferând să fie doar un partener al formațiunii.

Fostul președinte a sărit în apărarea fratelui său, Mircea Băsescu. Traian Băsescu a afirmat că ‘dosarul lui Mircea Băsescu este o înscenare’. De altfel, încă dinainte de a-și încheia mandatului, Traian Băsescu a promis că va vorbi despre acest dosar după ce pleacă de la Cotroceni. Mircea Băsescu este judecat, alături de Marian Căpăţână, în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. În prezent, Mircea Băsescu este în arest la domiciliu.