Confidenţialitate

Traian Băsescu: Fratele meu a făcut plângere la CEDO

Senatorul Traian Băsescu a declarat, duminică seara, într-o emisiune tv, că a avut ‘o discuţie lungă şi foarte sinceră’ cu fratele său după eliberarea condiţionată a acestuia din închisoare.

Fostul şef al statului a precizat, la România TV, că afaceristul Mircea Băsescu a reclamat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului că ţară i s-a încălcat dreptul la eliberare condiţionată.

‘La CEDO, a făcut plângere pentru că în documentele penitenciarului rezultă că avea vocaţie, avea dreptul să fie eliberat condiţionat din 27 august 2016, avea acest drept. Avea o stare de sănătate … care, până la urmă, s-a ajuns să i se pună 5 stenturi în detenţie. Acum vreo 3 luni s-a întâmplat, iar susţinerea mincinoasă a DNA că nu vrea să muncească, când el nu avea capacitate să muncească, este subiect să te duci la CEDO când ai şi certificate medicale’, a explicat Traian Băsescu.

În opinia sa, unii cu comis abuzuri împotriva fratelui său doar pentru gloria personală.

Nu văd nimic jenant în faptul că fratele meu îşi va apăra apăra drepturile la CEDO. Dimpotrivă, l-am încurajat să o facă, pentru că astfel de episoade nu trebuie să se nai întâmple în justiţia română’, a adăugat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte admite că Mircea Băsescu a greşit când a acceptat relaţia de cumetrie cu liderul de clan interlop Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a cărui familie l-a reclamat pentru trafic de influenţă.

‘Când te amesteci cu tărâţa, te poate mânca porcul’, a comentat actualul senator PMP.

Traiab Băsescu a opinat că marea problemă a sistemului de ujstiţie nu este că procurorii ‘forţează nota, ci că [acestora – n.r] le cântă în strună judecătorii’.