Traian Basescu este urmarit penal in urma acuzatiilor de santaj facute de Gabriela Vranceanu Firea

Fostul președinte a fost astăzi prezent la Parchetul General, unde a fost citat în calitate de suspect. Traian Băsescu a fost huiduit la intrarea în sediul PICCJ, de mai multe persoane.

Traian Băsescu a a ajuns la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) în jurul orei 11.00 pentru a da declaraţii în dosarul care senatorul PSD Gabriela Firea îl acuză de şantaj. După aproximativ 20 de minute, Traian Băsescu a plecat de la PICCJ, acesta nedorind să spună ce a discutat cu procurorii sau dacă a fost pus sub urmărire penală.

Într-un comunicat al PICCJ se arată însă că procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au dispus, prin ordonanţa din data de 11 martie 2015, efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de domnul Băsescu Traian sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj.

La sediul Parchetului s-a aflat avocatul senatoarei PSD Vrânceanu Firea. Lucian Bolcaș a salutat decizia procurorilor de a redeschide dosarul, după ce Traian Băsescu a rămas fără imunitate. În ceea ce priveşte posibilitatea ca fostul preşedinte să se apere spunând că declaraţiile la adresa Gabrielei Firea nu au fost de natură politică sau că au fost în spirit de glumă, Lucian Bolcaş a răspuns: ‘Domnul fost preşedinte poate să îşi facă orice fel de apărări. În lumea pe care o frecventez eu nu se fac asemenea glume cu doamnele.’

Scandalul a izbucnit anul trecut, atunci când Traian Băsescu i-a cerut Gabrielei Firea să nu mai discute despre pământul cumpărat de fiica sa la Nana, în județul Călărași.

I-a spus în schimb să fie mai atentă la ‘ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă’.

Fostul președinte s-a referit la Florentin Pandele, primarul din Voluntari.