Traian Basescu este apt pentru indeplinirea functiei de sef al statului, potrivit unui raport medical

Palatul Cotroceni a făcut public documentul după ce aseară un post de televiziune susţinea că Traian Băsescu ar fi bolnav.

Administrația Prezidențială a făcut public, astăzi, rezultatul testării medicale la care şeful statului a fost supus, în data de10 iulie, la Spitalul Militar din București.

Potrivit documentului, Traian Băsescu este apt din punct de vedere medical pentru îndeplinirea atribuțiilor funcției de preşedinte.

La acea dată, medicii i-au recomandat monitorizare ambulatorie a tensiunii arteriale și EKG, efectuarea de investigații endoscopice – endoscopie digestivă superioară, colonoscopie, CT coronarian / angiografie selectivă, regim alimentar hiposodat, fără grăsimi animale în exces, bogat în fibre vegetale, menținerea recuperării fizice pentru boala artrozică și un tratament medicamentos cu Euthyrox, Rosuvastatină, Clopidogrel și o fotoprotecție cu Photoderm.

Înainte de plecarea spre Roma, Traian Băsescu a declarat că îi autorizează pe medicii din comisia care se ocupă de sănătatea sa să le ofere amănunte jurnaliștilor interesați de acest lucru.

Cu o seară în urmă, un post de televiziune susţinea că preşedintele ar fi bolnav şi ar fi fost internat în secret.

‘Aș face o precizare, pentru că un post de televiziune a coborât atât de jos în propaganda de denigrare, încât am aflat de la televizor despre atacuri cerebrale, despre internări la Spitalul Militar București, la Fundeni, la Viena. Le-aș spune că autorizez cei zece medici din comisia care s-a format anul acesta când mi-am făcut vizita medicală, public îi autorizez, să dea relații oricărui ziarist care este interesat de starea de sănătate a președintelui’, a declarat Traian Băsescu.

‘Pot să vă spun că am o singură boală, am boală pe hoți și asta nu se tratează’, a adăugat preşedintele.