Traian Basescu da de inteles ca unul dintre candidatii la prezidentiale este sau a fost ofiter sub acoperire

Președintele Traian Băsescu dă de înțeles că unul dintre candidații la prezidențiale este sau a fost ofițer sub acoperire.

Șeful statului a declarat într-o emisiune la B1TV că știe despre cine este vorba.

Referindu-se la ‘lucrurile ascunse din CV-urile candidaţilor la prezidenţiale’, despre care a făcut referire în trecut, Traian Băsescu a spus că toate afirmaţiile pe care le-a făcut pe această temă au rămas valabile.

‘Încă mai cred că au timp candidaţii, înainte de a-şi depune candidaturile, să spună public, îşi competeze CV-ul, dacă au fost cumva sau nu ofiţeri acoperiţi‘, a spus Traian Băsescu.

Întrebat dacă va spune el cine nu şi-a completat CV-ul, în cazul în care candidaţii nu o vor face, preşedintele Băsescu a răspuns: ‘Da, pentru că am obligaţia să o spun, am obligaţia să o fac. Există lege care interzice serviciilor să îşi facă cunoscute reţelele, ofiţerii acoperiţi, ofiţerii descoperi, etc., dar când discutăm despre funcţia de preşedinte al României, nu poţi să nu informezi‘.

Preşedintele a adăugat că nu spune nimeni că trebuie ca acel serviciu să facă publică această informaţie, pentru că nu are voie prin lege, dar candidatul are obligaţia să o facă.

Întrebat dacă, dintre actualii candidaţi la Preşedinţie, sunt persoane care au asemenea lucruri ascunse în CV, Traian Băsescu a spus: ‘Da’. ‘Nu este corect să te duci într-o asemenea funcţie având două butoane’, a completat şeful statului.