Traian Basescu, cercetat in 7 dosare penale

Potrivit Parchetului Înaltei Curți, în ultimii 10 ani, pe numele fostului președinte, Traian Băsescu au fost întocmite 68 de dosare penale, dintre care 7 sunt în curs de soluționare.

În ultimii 10 ani, la secția de urmărire penală și criminalistică, au fost înregistrate 58 de cauze penale în care apare numele lui Traian Băsescu. Majoritatea au fost soluționate, iar oamenii legii au dispus neînceperea urmăririi penale. Un singur dosar se mai află acum în instrumentarea procurorilor de la secția de urmărire penală.

La Direcția Națională Anticorupție, au fost 4 dosare, dintre care unul singur mai este în curs de soluționare. Procurorii nu oferă detalii însă despre aceste dosare.

Și la DIICOT, numele fostului președinte apare în 6 dosare penale, 5 fiind în curs de soluționare.

După ce Traian Băsescu și-a încheiat mandatul de șef al statului și automat a rămas fără imunitate, Parchetul Înaltei Curți a redeschis dosarul în care senatoarea PSD, Gabriela Firea îl acuză că ar fi șantajat-o. El i-ar fi cerut acesteia să nu mai discute despre pământul cumpărat de familia Băsescu la Nana, în județul Călărăși, și să se ocupe mai mult de soțul ei, pe care ‘s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă.”

Procurorul general Tiberiu Nițu anunța în noiembrie că dosarul Flota ar putea fi redeschis, dacă vor exista persoane care vor face astfel de solicitări. Dosarul vizează modul în care flota românească a pierdut o serie de nave maritime-mitraliere de mare capacitate, pe vremea în care ministru al Transporturilor era Traian Băsescu.

În iunie 2012, fostul șef al statului, declara, că din câte ştie, nu are niciun dosar penal, dosarele ‘Casa din Mihăileanu’ şi ‘Flota’ fiind închise. El aprecia atunci că atacurile pe această temă reprezintă minciuni ale ‘puşcăriabililor’.