Traian Băsescu, acuzat de amenințare. “Justiția se apropie de adevăr”, a spus fostul președinte – AUDIO

Fostul președinte a mers la Parchetul General, unde i s-a adus la cunoștință că i-a fost schimbată încadrarea juridică, din șantaj în amenințare.

Este vorba despre dosarul în care senatoarea PSD Gabriela Firea a făcut plângere la Parchet, după ce Traian Băsescu i-a transmis într-o emisiune TV că ar trebui “să se uite pe tarlaua soţului primar. Poate nu-l mai găseşte acasă”.

Fostul președinte a intrat în sediul Parchetului General cu puțin timp înainte de ora 11. A fost întâmpinat de câteva persoane care l-au huiduit dar și de un grup de susținători.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Anterior, avocatul său – Claudiu Dinu – declara că nu crede că dosarul fostului președinte va ajunge în instanță: “Nu cred ca fostul presedinte va fi trimis in judecat, desigur procurorul de caz va decide acest lucru”, a spus acesta.

Pe de altă parte, avocatul senatoareai Gabriela Firea – Lucian Bolcaș – considera că acuzațiile care îi sunt aduse lui Traian Băsescu sunt grave: “Nu exista nicio cale de impacare pentru o infractiune de acest fel”, a declarat Lucian Bolcas.

După aproximativ 35 de minute petrecute în fața procurorilor, Traian Băsescu a ieșit din sediul Parchetului General și a confirmat că este acuzat pentru amenințare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Potrivit Codului Penal, acuzația de amenințare – dacă este dovedită – se pedepsește cu amendă sau închisoare până la un an.

Anul trecut, senatoarea Gabriela Firea susținea că tranzacția prin care fiica fostului președinte a cumpărat aproape 300 de hectare de pământ agricol la Nana nu s-ar fi încadrat în limitele legii.

Replica lui Traian Băsescu a venit într-o emisiune TV.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

După această declarație, Gabriela Firea a depus la Parchet o plângere pe motiv că s-a simțit jignită și amenințată.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS