Traian Băsescu a depus cerere pentru a obține cetățenia Republicii Moldova

Traian Băsescu se pregătește să devină cetățean al Republicii Moldova.

Fostul președinte și soția sa – Maria Băsescu – au depus, încă din data de 8 martie, cereri pentru obținerea cetățenii Republicii Moldova, potrivit Radio Chișinău.

Solicitarea fostului șef de stat se află acum în etapa de avizare din partea mai multor instituţii, iar ulterior va fi examinată și de președintele Republicii Moldova.

De-a lungul timpului, Traian Băsescu a spus de mai multe ori că, după ce îşi va încheia mandatul, vrea să devină cetățean moldovean, cu acte în regulă:

Declarația a fost făcută de Traian Băsescu în aprilie anul trecut – atunci când fostul şef de stat a făcut o vizită la Chişinău pentru a fi decorat de către preşedintele Nicolae Timofti.

De-a lungul timpului, Traian Băsescu a spus de mai multe ori că, după ce îşi va încheia al doilea mandat de şef al statului, ar putea depune cerere pentru obţinerea cetăţeniei moldoveneşti.

În aprilie 2015, fostul şef de stat a făcut o vizită la Chişinău, fiind decorat de către preşedintele Nicolae Timofti.

Am declarat că în prima vizită efectuată la Chişinău, în calitate de fost preşedinte, voi solicita să primesc cetăţenia Republicii Moldova. Nu am făcut-o fiindcă situaţia politică nu este propice pentru aşa ceva. Voi veni ulterior cu solicitarea de a deveni cetăţean al Republicii Moldova”, declara atunci Traian Băsescu.

La rândul său, Nicolae Timofti spunea că Traian Băsescu ar putea primi cetăţenia moldovenească, luând în considerare meritele sale pentru consolidarea parteneriatului strategic dintre Republica Moldova şi România.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS