Confidenţialitate

Tragedie feroviară în sudul Italiei: Consulatul României din Catania verifică dacă între victime sunt și români

Consulatul României din Catania a contactat autorităţile italiene pentru a afla amănunte despre coliziunea dintre cele două trenuri din sudul Italiei, între localitățile Andria și Corato.

Oficialitățile române vor să afle dacă între victimele accidentului sunt și cetățeni români, anunță Ministerul de Externe. Cel mai recent bilanț indică 20 de morți și cel puțin 35 de răniți.

”Consulatul României la Catania s-a autosesizat cu privire la accidentul feroviar produs în cursul acestei zile în sudul Italiei. Oficiul consular român a întreprins, în regim de urgenţă, multiple demersuri specifice pe lângă autorităţile locale competente, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la circumstanţele producerii accidentului, precum şi de a stabili dacă printre victime se află şi cetăţeni români”, anunță MAE.

Două trenuri s-au ciocnit în sudul Italiei în jurul orei locale 11.30 (12.30 ora României). Majoritatea victimelor sunt studenţi şi navetişti, relatează La Repubblica.

Un copil mic a fost scos în viaţă dintr-unul dintre vagoanele distruse şi a fost dus la spital cu elicopterul.

În urma tragediei au murit cel puțin 12 persoane. Zeci de pasageri au fost răniți. Autoritățile italiene au avertizat că numărul victimelor ar putea creşte.

La faţa locului se află numeroase ambulanţe şi echipaje de pompieri. Numeroase persoane sunt prinse încă în vagoane.

Toate informațiile actualizate le găsiți AICI.