Traficul rutier pe DN1 se desfăşoară îngreunat din cauza copacilor căzuți pe carosabil

În judeţul Prahova, din cauza a doi copaci căzuţi pe carosabil, traficul rutier pe DN1 se desfăşoară îngreunat la ieşirea din Azuga către Predeal şi între Azuga şi Buşteni unde, de asemenea, un copac a căzut pe carosabil din cauza vântului puternic.

În condiţii de vânt puternic se circulă şi pe A1 Bucureşti – Piteşti, dar şi pe A2 Bucureşti – Constanţa şi A3 Bucureşti – Ploieşti.

Începând cu ora 16:30, în judeţul Hunedoara, circulaţia a fost oprita temporar pe DN7A, întrePetrila şi limita cu judeţul Vâlcea, pe tronsonul kilometric 86+601 – 91+200 de metri, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Pe DN1A ninge viscolit între kilometrii 140 şi 160, însă nu s-a depus strat de zăpadă. Carosabilul este negru.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să circule prudent, să adapteze viteza de deplasare condiţiilor concrete de drum, să mărească distanţa în mers şi să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri.

Cod portocaliu

Administrația Națională de Meteorologie a emis cod portocaliu de viscol puternic în zona montană înaltă a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură și ninsori însemnate cantitativ şi viscolite în nordul Moldovei.

Avertizarea meteo cod portocaliu este valabilă până la ora 18.

La munte va continua să ningă, iar în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, cu precădere la altitudini de peste 1400 m, vântul va sufla tare, cu peste 90…100 km/h, viscolind puternic şi troienind zăpada, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 m.
În judeţele Suceava, Neamţ şi Botoşani vor fi ninsori în general însemnate cantitativ şi local viscolite, determinând temporar o scădere semnificativă a vizibilităţii.

Meteorologii atenționează că în următoarele zile vremea va deveni deosebit de rece în toate regiunile, astfel încât temperaturile minime vor fi preponderent negative, iar în depresiunile Carpaţilor Orientali se vor înregistra în jur de -10 grade.

FOTO: Sergio Raul via pagina de Facebook Europa FM

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS