Traficul rutier este intens pe DN1, pe Valea Prahovei. Se circulă cu dificultate şi pe DN39, în zona Agigea

La această oră, traficul rutier este intens pe DN1, pe Valea Prahovei, mai ales pe sensul de mers către Bucureşti. Se circulă în coloană de la ieşirea din Predeal până în Buşteni, iar în sens invers la Comarnic şi între în Poiana Ţapului şi Buşteni (însă viteza de deplasare este mai mare faţă de sensul de mers către Bucureşti).

Pentru că numărul de autovehicule este în creştere, iar coloana dinspre Braşov se va mări, este de aşteptat să apară probleme de trafic şi pe DN73A Râşnov – Predeal, la intersecţia cu DN1.

În judeţul Braşov, în zona Dârste, un echipaj de poliţie le recomandă conducătorilor auto care pornesc din Braşov către Bucureşti să circule pe DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti, pentrua evita aglomeraţia de pe Valea Prahovei.

Celor care pleacă din zona Bran-Moieciu le reamintim că pot folosi rutele DN73 Braşov – Bran – Piteşti,A1 Piteşti – Bucureşti sau DN73 Braşov – Bran – Valea Mare-Pravăţ,DN72A Valea Mare-Pravăţ -Târgovişte, DN71 Târgovişte – Bâldana, DN7 Bâldana – Bucureşti, cuprecizarea că acest traseu este mai lung şi străbate multe localităţi.

PeDN73 Braşov – Piteşti se circulă cu viteză redusă în zona Bran (unde numeroşi turişti vizitează castelul).

Pe DN67C -Transalpina, autovehiculele rulează mai încet în staţiuneaRânca, unde se desfăşoară un festival.

Pe DN7C-Transfăgărăşan seînaintează cu viteză redusă în zona Bâlea-Lac, din cauza autovehiculelor oprite pe marginea drumului (deoarece parcările sunt pline). Însă, circulaţia pe acest drum este mai scăzută în intensitate faţă de săptămâna trecută.

În judeţul Vâlcea, pe Valea Oltului, se circulă ceva mai încet pe DN7,în zona Cozia – Căciulata, pentru că obiectivele turistice (în principal Mănăstirea Cozia şi piscinele termale) atragnumeroşi vizitatori. Pentru a evita zonaaglomerată, le recomandăm conducătorilor auto aflaţi în tranzit să circule pe DN7CC(Centura Călimăneşti).

În judeţul Constanţa, se circulă îngreunat pe DN39, în zona vechiului pod de la Agigea (aflat în lucru). Drumul mai este aglomerat în Eforie-Nord.

Pe drumul de legătură cu noul pod de la Agigea se circulă normal.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS