Traficul rutier este ingreunat in 10 judete din cauza zapezii

Pe unele porțiuni este și polei.

Traficul rutier este îngreunat pe mai multe drumuri naţionale din judeţele Vâlcea, Dolj, Olt, Gorj, Caraş-Severin, Harghita, Covasna, Brăila, Ialomiţa şi Tulcea, din cauza zăpezii.

În anumite locuri stratul de zăpadă măsoară doi-trei centimetri, anunță Centrul Infotrafic.

În prezent, nu sunt drumuri naţionale sau segmente de autostradă cu circulaţia întreruptă din cauza zăpezii şi a poleiului, însă traficul se desfăşoară îngreunat în toate zonele din ţară.

Traficul este îngreunat pe DN7 Milcoiu (judeţul Vâlcea) – limita cu județul Sibiu, DN65C Ciocâltei – Horezu (Vâlcea), DN64 Drăgășani – Băile Olănești (Vâlcea), DN67 Pietrari – Budești (Vâlcea), DN56 Craiova – Calafat (Dolj), DN65 Slatina (Olt) – limita cu județul Argeș, DN67C Novaci – Rânca (județul Gorj), DN66A în zona Valea Cernei (Caraș-Severin), DN12C în zona Lacu Roșu (Harghita), DN13B Praid – Joseni (Harghita), DN13E Zagon – Barcani (Covasna), DN15 în zona Toplița (Harghita), DN21 și DN23 (în județul Brăila), DN2A, DN2C, DN21 și DN21A (în județul Ialomița), DN22A şi DN22F (în județul Tulcea).

Poliţiştii le recomandă şoferilor să se informeze despre condiţiile de drum şi să aibă la maşină lopată, mătură, racletă, sac cu sare sau nisip, precum şi lanţuri pentru anvelope. De asemenea, şoferii trebuie să se asigure că au rezerve de combustibil, apă, hrană, haine groase, pături, medicamente, un telefon mobil de pe care să apeleze numărul 112 în caz de urgenţă, precum şi un încărcător sau o baterie de rezervă.