Traficul la frontiere: cu 62% mai mare în ultimele 24 de ore

Traficul la punctele de trecere a frontierei a crescut cu 62 la sută în ultimele 24 de ore, numărul persoanelor care au trecut prin vămi depăşind 203.000,atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară, a anunţat, marţi, Poliţia de Frontieră.

Prin punctele de trecere a frontierei au intrat şi au ieşit din ţară, în ultimele 24 de ore, peste 203.700 de persoane şi aproximativ 47.500 de mijloace de transport, în condiţiile în care într-o zi normală tranzitează frontiera, în medie, 125.000 de persoane şi 37.000 de vehicule.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră au precizat că, pentru reducerea timpilor de aşteptare, a fost suplimentat personalul care verifică documentele, iar în punctele de frontieră importante au fost detaşaţi angajaţi din cadrul aparatelor centrale ale structurilor teritoriale şi din Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, în perioada sărbătorilor de Paşti peste 4.200 de poliţişti de frontieră desfăşurându-şi zilnic activitatea.

Persoanele care intră sau ies din ţară pot afla care sunt timpii de aşteptare la puntele de trecere a frontierei folosind aplicaţia on-line de pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real şi permite reconfigurarea traseului către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS