Traficul in Sao Paulo este dat peste cap de cateva zile, din cauza grevei de la metrou

Angajații susțin că protestul va continua și astăzi, deși acesta a fost declarat ilegal de un tribunal.

Greva de la metrou a provocat numeroase ambuteiaje în weekend în metropola Sao Paulo, oraș cu peste 20 de milioane de locuitori. Astfel autobuzele au fost luate cu asalt în ultimele zile. Acestea au mers chiar și cu ușile deschise.

Protestul ar putea pune în pericol ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale și meciul de debut dintre Brazilia și Croația, care se va disputa joi.

Sindicaliștii cer o majorare a salariilor ca urmare a creşterii cheltuielilor zilnice. Tribunalul regional al muncii a declarat greva lor ilegală şi a fixat o amendă de 30.000 de euro pentru fiecare zi de protest.

Mai multe organizații sociale sprijină însă greva și lupta angajaților de la metrou, a declarat un purtător de cuvânt al sindicatului de la metrou.

În ultimele săptămâni mișcările de stradă s-au înmulțit în Brazilia. Oamenii au ieşit masiv în stradă pentru a denunţa cele 11 miliarde de dolari cheltuite pentru Cupa Mondială şi au cerut investiţii masive în transporturi, sănătate sau educaţie.

În unele cazuri manifestațiile au degenerat în confruntări violente cu poliţia. Potrivit unui sondaj, 54 la sută dintre brazilienii cred că Mondialul le va aduce mai multe prejudicii decât avantaje. Totuși, aproape două treimi dintre brazilieni spun că le-ar fi ‘ruşine’ dacă Mondialul ar fi perturbat de manifestaţii.