Confidenţialitate

Traficul în centrul Capitalei este blocat din cauza protestului sindicaliștilor

Câteva mii de persoane, printre care angajaţi din Poliţie, sănătate și transporturi, protestează în Piaţa Victoriei, faţă de măsura trecerii taxelor sociale de la angajator la angajat.

Până la ora 16.30, circulaţia în centrul Capitalei este blocată, pe Şoseaua Kiseleff, între strada Arh. Ion Mincu şi Piaţa Victoriei, precum şi de la Arcul de Triumf.

De asemenea, în Piaţa Victoriei traficul este asigurat în dublu sens în faţa Guvernului, între bulevardul Aviatorilor şi Calea Victoriei, respectiv bulevardul Lascăr Catargiu.

Totodată, nu este permis accesul în Piaţa Victoriei din strada Buzeşti, din bulevardul Nicolae Titulescu şi din bulevardul Ion Mihalache, iar pe strada Paris şi pe breteaua Iancu de Hunedoara traficul este direcţionat doar către bulevardul Aviatorilor.

Mitingul este organizat de Cartel Alfa şi de Sindicatul Naţional al Poliţiştilor și a început la ora 11.00.

La protest sunt aşteptate până la 10.000 de persoane.

Încă de la ora 11:00, peste 3.000 de protestatari se aflau deja în Piața Victoriei, cu pancarte care aveau mesaje precum „Vă plătim să ne slujiţi, nu să ne batjocoriţi”, „Paharul răbdării s-a umplut. Dările mai mari decât veniturile?”, „Trăiască guvernanţii aşa cum trăieşte poporul”.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de măsurile anunţate de Executiv, în special de transferul contribuţiilor de la angajator către angajat, și spun că acele creșteri salariale promise sunt mult mai mici față de cum au spus guvernanții.

În acest timp, liderii de sindicat se află în Guvern pentru a negocia.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.