Confidenţialitate

Traficantul de droguri prins asupra sa cu zeci de cutii de Fentanil, reținut. Se ocupa de managementul calității pentru lanțul Catena | AUDIO

A fost reținut de procurori traficantul de droguri prins cu zeci de cutii de Fentanil asupra sa pe care urma să le vândă. Bărbatul este angajat al farmaciei Catena. Procurorii DIICOT spun că în ultimul an a reușit să scoată din depozitele farmaciei și să vândă pe piața neagră peste 10.000 de comprimate de Fentanil și Oxicodonă, droguri extrem de periculoase, care pot provoca moartea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Absolvent al Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București, traficantul de droguri lucra de mai bine de 9 ani ca specialist în managementul calității la Farmacia Catena, unde deținuse anterior și funcția de farmacist șef.

El a luat din depozitele farmaciei zeci de mii de opioide, pastile destinate în general bolnavilor de cancer pentru calmarea durerilor și care se eliberează doar pe bază de rețetă. Le-a vândut apoi unor dealeri pe piața neagră.

Potrivit DIICOT, de anul trecut și până acum, a reușit să vândă peste 10.000 de comprimate ce conțin substanța activă Fentanil, aproape 700 de comprimate de Oxycodonă, 1200 de fiole de morfină, aproape 400 de plasturi de conțin Fentanil și comprimate de codeină.

El a fost prins de procurori cu zeci de cutii de Fentanil pe care se pregătea să le vândă.

Ce este Fentanil și cât de puternic este

Studiile au arătat că acest opioid este de 100 de ori mai puternic decât morfina și de până la 50 de ori mai puternic decât heroina. Dă dependență și poate provoca moartea.

De altfel, anul trecut peste două treimi din cele peste 100 de mii de decese prin supradoză înregistrate în Statele Unite au fost provocate de Fentanil.

DIICOT: Lanțul de farmacii este verificat

DIICOT menționează lanțul de farmacii este de asemenea verificat pentru a se stabili dacă aplică și respect normele legale în cazul substanțelor de mare risc.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Medicii Cristian Paleru și Cornel Petreanu de la „Marius Nasta”, arestați preventiv și acuzați de luare de mită | AUDIO