Confidenţialitate

Medicii Cristian Paleru și Cornel Petreanu de la „Marius Nasta”, arestați preventiv și acuzați de luare de mită | AUDIO

Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a medicilor Cristian Paleru și Cornel Petreanu, de la Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, acuzați că primeau mită de la pacienţi. Alți 6 medici sunt cercetați sub control judiciar. Anchetatorii au pus și sechestru pe bunurile a 4 cadre medicale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cei doi medici – Cristian Paleru si Cornel Petreanu – sunt specializaţi în chirurgie toracică, ambii fiind și profesori la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Capitală. Ei sunt acuzați că au primit, în mod repetat, diverse sume de bani şi bunuri de la diferiți pacienți pentru controalele pre şi postoperatorii şi realizarea intervențiilor chirurgicale.

Jurnalist: Știm ce salarii aveau acești medici? Vorbim despre domnul Paleru și despre domnul Petreanu, având în vedere că sunt profesori universitari?

Managerul spitalului de pneumoftiziologie, Beatrice Mahler: „Ei sunt șefi de lucrări. Salariul în Institutul Marius Nasta nu pot să vi-l dau cu exactitate, dar era în jur de 15.000 de lei”.

Alţi şase medici de la spitalul “Marius Nasta” au fost plasaţi sub control judiciar, urmând să fie cercetaţi în stare de libertate. Procurorii au deschis două dosare penale pentru infracţiuni de corupţie comise de medici.

Întrucât, dupa investigaţii financiare, au rezultat diferenţe semnificative între veniturile licite şi bunurile dobândite în ultimii 5 ani de către 4 dintre medicii vizaţi de cercetări, anchetatorii au pus sechestru pe bunurile mobile şi imobile deţinute de acestia, în vederea confiscării speciale şi a confiscării extinse.

Valoarea sumelor şi bunurilor indisponibilizate de procurori se ridică la peste 800.000 de euro.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Grav accident de circulație pe DN6, Teleorman între un tir și 2 autocare. 4 persoane au fost rănite | AUDIO