Traficant de migranți, reținut pe Marea Egee de polițiști de frontieră români

Un traficant de migranţi a fost reţinut şi 46 de persoane au fost salvate în Marea Egee de poliţiştii români de frontieră.

Aceștia se află într-o misiune internaţională în Grecia.

Poliţiştii români au salvat 46 de persoane, printre care şi şapte copii, aflaţi într-o barcă ce era în pericol de scufundare în Marea Egee.

Conducătorul ambarcaţiunii a fost reţinut, fiind suspectat de trafic de migranţi.

Poliţiştii de frontieră de pe nava românească, aflată în misiune de patrulare, au primit o informare, în 15 mai, că o ambarcaţiune de mici dimensiuni, supraîncărcată cu persoane, se află în pericol de scufundare.

Echipajul a identificat ambarcaţiunea semnalată, pe care se aflau aproximativ 50 de persoane.

În timpul acţiunii de salvare, conducătorul ambarcaţiunii a refuzat să vină la bordul navei româneşti, încercând să pornească motorul bărcii şi să fugă. Deoarece nu s-a supus somaţiilor legale, poliţiştii de frontieră l-au imobilizat şi l-au dus la bordul navei.

Cele 46 de persoane salvate au primit asistenţă şi hrană de la poliţiştii de frontieră români, fiind transportate în siguranţă în Portul Chios şi predate autorităţilor elene.

Conducătorul ambarcaţiunii urmează să fie cercetat de autorităţile locale, fiind suspectat de trafic de migranţi.

De la începutul detaşării în misiunea Frontex, în luna martie, nava Poliţiei de Frontieră române a participat la 38 de misiuni, fiind salvate peste 570 de persoane.

Ele proveneau din mai multe ţări, printre care Siria, Palestina, Iran, Eritreea, Mali şi Algeria.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS