Confidenţialitate

Trafic rutier întrerupt temporar pe podul Calafat-Vidin pentru lucrări de reparaţii

Circulaţia rutieră pe podul Calafat-Vidin va fi întreruptă joi, pe ambele sensuri de mers, pentru efectuarea unor lucrări de întreţinere şi reparaţii, a informat Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

Societatea comună româno-bulgară “Danube Bridge Vidin Calafat ad Bulgaria”, care administrează podul Calafat-Vidin, anunță că, în intervlaul orar 9.00 şi 11.00 autovehiculele vor fi oprite în zonele adiacente Punctului de Trecere a Frontierei Calafat.

“Având în vedere aspectele prezentate, vă informăm că Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu ţine permanent legătura cu autorităţile bulgare şi a dispus toate măsurile aflate în competenţă astfel încât la ridicarea restricţiei controlul de frontieră să se desfăşoare fluent şi operativ”, a precizat IGPF.

De asemenea, IGPF recomandă tranzitarea celorlalte puncte de frontieră deschise traficului internaţional de la graniţa cu Bulgaria şi consultarea aplicaţiei “Trafic Online” disponibilă pe site-ul www.politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

Potrivit Agerpres, traficul pe pod va fi întrerupt şi în data de 2 iulie, în acelaşi interval orar.