Trafic rutier intens pe DN1 in zona statiunilor montane (AUDIO)

Polițiștii de la rutieră îi sfătuiesc pe turiștii care vor să petreacă minivacanța de Sf. Maria la munte să aleagă variantele ocolitoare pe DN1 A Cheia-Săcele, pentru că deja pe ruta tradiționala s-au format coloane de mașini pe o distanță de cel puțin 10 km.

Răbdare, acesta este cuvântul de ordine pentru turiștii care au fugit de caniculă din București pentru a se răcori la munte în aceste zile libere.

Este aproape imposibil să ajungi în stațiunile de pe Valea Prahovei pentru că traficul este infernal pe DN1. Coloanele de mașini încep din dreptul localității Comarnic și continuă până la ieșire din județul Prahova.

Se circula bară la bară, astfel că pentru a ajunge de la Sinaia până la Predeal, de exemplu, este nevoie de cel puțin două ore, în condițiile în care acest drum se face în maximum o jumătate de oră.

Deja s-a întâmplat și primul accident, undeva la ieșire din Ploiești. Aici a avut loc un carambol în care au fost implicate cinci autoturisme, însă acest eveniment rutier s-a soldat doar cu pagube nu și cu victime.

Dacă totuși reușiți să ajungeți într-una dintre stațiunile de pe Valea Prahovei, înarmați-vă din nou cu răbdare. Atât la Bușteni cât și la Sinaia telecabinele sunt extrem de aglomerate, astfel, veți putea ajunge la vârful Omu sau la cota 2000 doar dacă stați din nou la coadă.

Aveți însă alte variante de distracție în stațiuni, de exemplu, la Sinaia are loc în aceste zile un târg tradițional, organizat în parcul Dimitrie Ghica, unde copiii, dar și părinții lor sunt așteptați la ateliere gratuite unde pot învăța să facă obiecte artizanale direct de la meșteri populari.