Traficul pe drumuri naţionale şi judeţene, afectat din cauza viscolului

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă anunță că viscolul a perturbat circulația pe drumurile naţionale 73A (Braşov), DN 15C, DN 15B şi DN 2 din judeţul Neamţ şi de drumurile judeţene DJ 293, DJ 294 şi DJ 282 din judeţul Botoşani, DJ 251J (Galaţi), DJ 281, DJ 248B şi DJ 208G din judeţul Iaşi, DJ 207A, DJ 159D, DJ 207C, DJ 155B, DJ 157, DJ 155I, DJ 157A şi DJ 158, toate din Neamţ, şi DJ 209C (Suceava).

Pentru remedierea situaţiilor înregistrate, pompierii militari, împreună cu autorităţile locale, au desfăşurat misiuni pentru deblocarea a 36 de autovehicule rămase înzăpezite, în care se aflau 64 de persoane.

De asemenea, s-a intervenit, cu ajutorul autospecialelor de deszăpezire, pentru asigurarea deplasării a trei echipaje de ambulanţă cu pacienţi, dar care nu mai puteau înainta din cauza viscolului şi a zăpezii adunate pe carosabil. Toate persoanele au fost transportate în siguranţă la unităţile spitaliceşti, precizează sursa citată.

Una dintre cele mai afectate zone a fost judeţul Neamţ, unde, din cauza zăpezii viscolite pe carosabil, opt drumuri judeţene şi trei drumuri naţionale au fost temporar blocate, iar circulaţia autovehiculelor s-a desfăşurat cu dificultate.

Nu au fost înregistrate victime sau alte situaţii grave care să pună în pericol comunităţile.

Vremea rea a generat efecte în 7 judeţe (Botoşani, Braşov, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui).

O situaţie deosebită s-a înregistrat şi în judeţul Suceava, precizează IGSU, pe DJ 209C, între localităţile Măzăneşti şi Liteni-Moară, unde aproximativ 20 de autoturisme nu au mai putut înainta din cauza zăpezii viscolite pe carosabil. Circulaţia rutieră a fost temporar blocată, iar echipaje specializate au acţionat cu material antiderapant şi utilaje pentru deszăpezirea acestora. Ulterior, autoturismele şi-au continuat deplasarea fără probleme.

Acţiunile de intervenţie cu material antiderapant şi utilaje de deszăpezire continuă în judeţele Botoşani şi Neamţ pentru îndepărtarea sulurilor de zăpadă formate pe carosabil.

Evenimentele înregistrate la nivel naţional vor fi atent monitorizate de Centrul Operaţional Naţional, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieţi, arată IGSU.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS