Trafic intens și accidente ușoare pe A2, spre mare

Se circulă îngreunat în această dimineață pe autostrada Soarelui, spre mare. Sunt foarte mulți care pleacă spre litoral, și deja au avut loc câteva accidente ușoare. Șoferii sunt sfătuiți să nu mai oprească sau să nu mai încetinească mașinile în apropierea accidentelor, pentru a nu încurca traficul.

Coadă este și la stația de taxare de la Fetești, iar pentru evitarea aglomerării de pe DN 39, drumul ce leagă stațiunile de pe litoral, polițiștii sfătuiesc șoferii să folosească noul pod.

Prin staţia de taxare se poate trece liber, în ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa de pod să se plătească înainte sau ulterior trecerii, până a doua zi, la ora 24, la oricare dintre staţiile autorizate de distribuire a carburanţilor sau prin SMS, de pe telefonul mobil, la numărul 7577”, potrivit Infotrafic.

Cel mai aglomerat weekend la mare    

De altfel, aglomerația de pe autostrada soarelui se justifică pentru că hotelierii și pensiunile anunță cel mai aglomerat weekend din această vară pe litoralul românesc. Unitățile de cazare din stațiunile de la Marea Neagră vor fi pline, mai ales că se anunță și vreme bună.

Nu doar turiștii români se răcoresc pe litoral, ci și străini, care văd în România o destinație sigură.

Litoralul românesc se bucură de cel mai bun sezon din ultimii zece ani: la începutul lunii august, în hotelurile din nordul, precum și din sudul litoralului cu greu se mai găsește o cameră liberă, cel puțin în weekend, afirmă Aurelian Marin, unul dintre cei mai mari turoperatori de litoral.

Surprinzător este faptul că, spre deosebire de alți ani, pe litoralul românesc, vara aceasta se aude limba franceză, rusă sau germană. Numărul străinilor care aleg să-și facă vacanțele la noi a crescut.

De altfel, hotelierii de pe litoral se așteaptă ca, la finalul sezonului, și încasările să fie direct proporționale cu numărul mare de turiști care se relaxează zilele acestea pe șezlonguri, la malul mării.