Trafic închis din cauza poleiului pe DN 21, DN 21A, DN 2B şi DN 22B

Circulaţia rutieră pentru toate categoriile de autovehicule este închisă duminică, începând cu ora 15.00, pe DN 21 (Brăila – Drajna), DN 21A (Bărăganu – Ţăndărei), DN 2B (Brăila – Galaţi) şi DN 22B (Vizireni – Şendreni), din cauza fenomenului meteo de ploaie îngheţată care generează apariţia spontană a poleiului, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Fenomenul meteo de ploaie îngheţată este foarte periculos, instalându-se spontan şi afectând semnificativ siguranţa circulaţiei rutiere, potrivit specialiştilor.

Reprezentanţii CNAIR acţionează în permanenţă în toate zonele afectate, pentru a asigura desfăşurarea traficului rutier în condiţii de siguranţă.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere face apel la şoferi să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate.

Conform unei atenţionări “cod galben” emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, până la ora 18.00, în Bucureşti şi în localităţi din judeţele Ialomiţa, Prahova, Argeş, Giurgiu, Brăila, Dâmboviţa, Teleorman, Buzău, Ilfov şi Călăraşi, se vor semnala depuneri semnificative de polei, mai ales pe conductori, arbori şi obiecte din apropierea solului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS