Confidenţialitate

Trafic în condiții de iarnă în mai multe zone din țară

Se circulă în condiții de iarnă pe mai multe drumuri din țară, luni dimineață, după ce a nins toată noaptea.

Potrivit Centrului Infotrafic, nu sunt tronsoane închise.

30 de judeţe şi Capitala se află sub avertizări “cod galben” de vreme rece, lapoviţe şi ninsori. Există riscul să se formeze polei, atrag atenția meteorologii.

Traficul este îngreunat, de asemenea, în Capitală. Municipalitatea anunță, totuși, că are pregătite peste 300 de utilaje care să intervină.

“Având în vedere avertizarea primită astăzi (duminică, n.r.) de la Administraţia Naţională de Meteorologie care anunţă precipitaţii sub formă de ninsoare în Capitală, Primarul General, Gabriela Firea, a solicitat operatorilor de salubritate ca, pe tot parcursul nopţii, să aplice tratamente cu material antiderapant în pante rampe, poduri şi pasaje, dar şi în zona şcolilor, spitalelor şi a altor instituţii de interes public, astfel încât mâine dimineaţă traficul rutier şi cel pietonal să nu fie afectate. Operatorii trebuie, de asemenea, să plaseze utilaje de deszăpezire în puncte fixe, în toate sectoarele Capitalei, astfel încât să se poată interveni cât mai rapid, în cazul în care condiţiile meteo o vor impune”, scrie într-un comunicat al Primăriei Capitalei.

Lucrurile s-ar putea complica și mai mult, de miercuri, când este programată greva la metrou.

Primarul general Gabriela Firea a atras, duminică, atenţia că protestul ar putea bloca Bucureștiul. Invocând că nu poate interveni în aplanarea conflictului de muncă, edilul a amintit că, în repetate rânduri, a cerut ca societatea Metrorex să fie transferată în subordinea municipalităţii.

Sindicaliştii de la metrou au anunţat că vor întrerupe lucrul, de miercuri, pe termen nelimitat, nemulţumiţi de salarii.

Conducerea Metrorex spune că nu poate oferi mai mult de 18% în plus din cauza constrângerilor bugetare.

Săptămâna trecută, ministrul Transporturilor, Lucian Şova, reclama un “şantaj” al sindicatelor.