Trafic în condiţii de iarnă în aproape toată ţara

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, sâmbătă seara, se circulă în condiţii de iarnă în aproape toată ţara.

Precipitaţiile sunt slabe pe majoritatea arterelor naţionale, ceea ce nu creează probleme deosebite.

Pe cele 4 autostrăzi mai importante A1 Bucureşti-Piteşti, A2 Bucureşti-Constanţa, A3 Bucureşti-Ploieşti şi A4 Ovidiu-Agigea s-a depus strat de zăpadă, dar se acţionează cu utilaje.

Pe DN1 Valea Prahovei şi DN7 Valea Oltului ninge uşor, carosabilul este umed, dar curat, iar pe DN1A, între kilometrii 140 şi 152 s-a depus un strat de zăpadă de aproximativ 2-3 cm, tronson pe care se acţionează atât cu utilaje de deszăpezire, cât şi cu material antiderapant.

Pe toate aceste artere nu sunt înregistrate probleme privind circulaţia autovehiculelor.

În prezent nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vreunui eveniment rutier şi totodată nu există blocaje din cauza vremii nefavorabile.

Pentru prevenirea producerii de accidente rutiere, le recomandăm participanţilor la trafic:

– să aibă autovehiculul echipat cu pneuri corespunzătoare;

– să reducă viteza de deplasare şi mai ales în apropierea trecerilor pentru pietoni, iar în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă sau polei, să circule cu o viteză de maxim 30 km/h în localităţi şi 50 km/h în afara acestora;

– să-şi asigure o bună vizibilitate curăţând parbrizul, luneta şi geamurile laterale; înainte de a pleca la drum, să asigure buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi a sistemului de climatizare şi dezaburire;

– să folosească sistemul de iluminare-semnalizare pentru a vedea şi a putea fi văzuţi în trafic;

– să păstreze în mers o distanţă suficient de mare pentru a putea opri în condiţii de siguranţă;

– să nu frâneze sau să vireze brusc şi să folosească cu precădere frâna de motor;

– să adopte permanent o conduită preventivă la volan, acordând o atenţie mult mai mare faţă de restul perioadei anului, când carosabilul este uscat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS