Trafalgar Square evacuată şi blocată de poliţişti înarmaţi. Poliţia: nu este un incident terorist

Trafalgar Square a fost evacuată joi după-amiaza, iar poliţia armată a blocat intrarea în acest loc emblematic, scrie Express.co.uk, însă poliţia metropolitană a anunţat cănu este vorba despre un incident terorist, scrie Reuters.

Potrivit Reuters, Scotland Yardul a anunţat că a intervenit după ce zona a fost evacuată, în urma unor informaţii despre un obiect suspect.

Cordoanele de securitate urmează să fie ridicate, a anunşat poliţia, care apreciază nu este vorba despre un incident terorist.

Potrivit Express, un purtător de cuvânt al poliţiei a anunţat că forţele de ordine au fost sesizate telefonic, la ora 14.40 (16.40, ora României) că pe strada Duncannon se afla un pachet suspect.

Incidentul nu este considerat terorist, scrie ziarul, care adaugă că nu s-au raportat răniţi.

Specialişti au fost chemaţi să ancheteze, însă misiunea a fost abandonată, potrivit ziarului.

Cordonul de securitate instituit în jurul acestei pieţe simbolice urma să fie ridicat, a anunţat poliţia pe Twitter, precizează publicaţia.

Staţia Charing Cross a fost închisă ca măsură de precauţie, iar angajaţii care lucrează la birouri au fost îndemnaţi să stea înăuntru.

Transport for London a anunţat că A400 Charing Cross Road a fost închisă în partea de nord, între Trafalgar Square şi Cranbourn Street.

Oameni care se aflau în piaţă şi-au exprimat îngrijorarea, în mesaje postate pe Twitter, în urma atentatului de nsâmbătă noaptea de pe London Bridge, soldat cu opt morţi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS