Confidenţialitate

Tradiţii de Paşte, în jurul lumii

Paştele este sărbătorit cu mult fast peste tot în lumea creştină. Chiar dacă sunt respectate aceleaşi canoane religioase, fiecare popor are propriile tradiţii pascale.

America Latină

În ţările din America Latină are loc spectacolul numit Arderea lui Iuda. Acesta constă în incendierea unei efigii care îl reprezintă pe ucenicul care l-a trădat pe Iisus pentru 30 de arginţi.

Italia

În Italia, la Florenţa, o căruţă trasă de un bivol conduce procesiunea pascală până în centrul oraşului, unde se adună oamenii în faţa catedralei. Artificiile ascunse în căruţă sunt folosite pentru o spectaculoasă explozie.

Filipine

În Vinerea Mare, creştinii voluntari din Filipine reproduc suferinţa lui Iisus Hristos prin crucificari adevărate. Creştinii sunt biciuţi pe Drumul Crucii, iar cei mai curajoşi sunt crucificaţi, asemeni Mântuitorului.

Ungaria

În Ungaria, în a doua zi de Paşte, există obiceiul ca bărbaţii să stropească cu parfum femeile, iar acestea îi recompensează cu ouă vopsite.

Spania

La Sevilla, oraş situat în centrul provinciei Andaluzia, în Săptămâna Sfântă (Semana Santa), mii de oameni participă la procesiuni dedicate Paştelui. Statuia Fecioarei Maria, oameni costumaţi cu robe şi pălării ascutiţe, plus acordurile de flamenco aduc la Sevillia milioane de turişti.

Foto: Karolina Bobek/Unsplash