Toți elevii școlilor din Sectorul 6 vor primi măști medicinale

Cei 40.000 de elevi din unitățile de învățământ preuniversitar din Sectorul 6 al Capitalei, vor primi, începând de azi, măști medicinale.

Inițiativa are rolul de a stopa răspândirea virusului gripal, anunță Primăria Sectorului 6.

Prin Centrul de Sănătate Multifuncțional „Sfântul Nectarie” a început o campanie adresată părinților din Sectorul 6.

Controlul medical amănunțit este gratuit pentru copiii cu domiciliul în Sectorul 6, pe bază de programare prealabilă la telefoanele 031.9593 sau 0726150250.

De asemenea, oricine poate veni cu bilet de trimitere de la medicul de familie și beneficiază de control gratuit, prin CASMB.

Părinții sunt așteptați împreună cu copiii lor și la Cabinetul de Pediatrie din cadrul Centrului de Sănătate Multifuncțional „Sfântul Nectarie”, situat în Bulevardul Uverturii nr. 81, Sector 6.

Programul Centrului este de luni până vineri, între orele 08:00 – 20:00, precizează Primăria Sectorului 6.

Totodată, începând de luni, Primăria Sectorului 6 distribuie gratuit măști medicinale către locuitori.

„Acestea vor fi împărțite cetățenilor în sediile celor nouă puncte de informare și asistență aflate pe raza Sectorului 6: Bd. Iuliu Maniu/Valea Cascadelor – pe partea cu Parcul Păcii, Bd. Constructorilor/Calea Giuleşti – pe partea cu Calea Giuleşti, Parcul Drumul Taberei, Calea Crângaşi – ieşirea de la Metrou spre Bd. Constructorilor, Pasajul Lujerului, Bd. Timişoara/Str. Braşov, Piaţa Drumul Taberei, Piaţa Valea Ialomiţei, Piaţa Veteranilor. Tot aici, cetăţenii au acces gratuit şi la soluții dezinfectante pentru mâini”, conform comunicatului de presă.

La data de 16 ianuarie 2020, Centrul Național pentru Supravegherea si Controlul Bolilor Transmisibile a anunțat populația că a început sezonul de gripă în România.

Pentru a preveni îmbolnăvirea cu gripă, specialiștii recomandă igiena strictă a mâinilor, evitarea contactului cu persoane bolnave și evitarea locurilor aglomerate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS