Toti angajatii unui ocol silvic din judetul Arad sunt cercetati de procurori (AUDIO)

Aceștia făceau parte dintr-o reţea de hoţi care au tăiat ilegal mii de copaci în câţiva ani.

Şeful ocolului silvic și 10 pădurari de pe Valea Mureşului, din zona Valea Mare, sunt cercetați pentru că făceau parte dintr-o rețea de hoți de lemne. Aceştia sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu, delapidare, gestiune frauduloasă, fals şi uz de fals.

Aproape 10.000 de arbori au fost tăiați în ultimii ani cu acceptul și sub protecția angajaților statului. E vorba de stejari, carpeni sau goruni, tăiați la comandă pentru a fi vânduţi producătorilor de mobilă. Și pentru ca tăierile ilegale să nu fie descoperite prea uşor, hoții aveau o metodă inedită, retezau copacii sub nivelul pământului și astupau locul cu frunze uscate pentru ca la eventualele controale să nu poată fi descoperite urmele.

Chiar pădurarii erau cei care îi ajutau și le dădeau indicații hoților de lemne să fure exemplarele cele mai frumoase şi valoroase. Din pădurea veche de 130 de ani au fost furați mii de copaci cu vârste de 30 sau 80 de ani.

Valoarea pagubelor se ridică la peste 1 milion 600.000 de lei. Autorităţile spun că acţiunile hoţilor au redus semnificativ consistanţa pădurilor din zonă.