Confidenţialitate

Tot mai mulți români și-au asigurat locuințele după cutremurele din Turcia. Care este suma maximă de despăgubire și cât costă | AUDIO

După tragedia din Turcia, tot mai mulți români aleg să-și asigure locuința. Este vorba de polițele obligatorii cunoscute drept PAD. Acestea sunt valabile pentru trei calamități naturale: cutremur, inundații și alunecări de teren.

Cosmin Tudor, director în cadrul societății de asigurări cu capital privat PAID România:

„Cererea este crescută, în ultimele două zile sistemul nostru de emitere a polițelor a emis 87 de polițe într-o zi și 80 de polițe în următoarea zi, în condițiile în care numărul obișnuit de polițe este de 2-3 pe zi. Deasemenea, am informații din piața de asigurări, de la brokeri de asigurare și alte societăți de asigurare care emit polițe PAD, că, într-adevăr, există o cerere crescută în momentul de față din partea clienților.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Costul unei asigurării obligatorii pentru locuință este de 10 sau 20 de euro pe an. Apoi, se pot adăuga alte riscuri, iar valoarea poliței crește:

„Sistemul de asigurări a locuinței din România este format din doi pași: unul obligatoriu și unul opțional. Primul pas, obligatoriu, este polița numită PAD, polița obligatorie împotriva dezastrelor naturale. Ea acoperă trei riscuri: cutremur, indundații ca fenomen meteo și alunecări de teren ca fenomen natural și acoperă doar până la limita totală de 20.000 euro pentru locuințele construite din matariale rezistente, până la 10.000 euro pentru locuințele construite din chirpici, paiantă sau alte materiale, doar atât, până la această sumă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Shutterstock

Citește și: Cum a ajuns OMV Petrom să facă cel mai mare profit din istoria companiei? Jurnalistul Mihai Nicuț explică | VIDEO