Confidenţialitate

Tot mai multe ţări din UE recomandă vaccinul Astra Zeneca persoanelor până în 65 de ani

Până acum, s-a întâmplat în Germania şi Polonia, iar ultima recomandare în acest sens a venit din partea Comisiei Naţionale de Vaccinare a Austriei .

Un comunicat al acesteia arată că vaccinul Astra Zeneca poate fi administrat şi persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani doar în cazul unor probleme logistice care ar împiedica administrarea celorlalte două vaccinuri anti-COVID-19 autorizate în UE, BioNtech/Pfizer şi Moderna.

Şi în Germania comisia de vaccinare a cerut ca vaccinul AstraZeneca să nu fie administrat persoanelor cu vârste de peste 64 de ani, contrar recomandării Agenţiei Europene a Medicamentului, care a autorizat acest vaccin împotriva COVID-19 pentru toate vârstele începând cu cea de 18 ani.

Menţiunea Germaniei este că nu există suficiente date pentru a vorbi despre eficacitatea vaccinului la persoanele cu vârste de peste 65 de ani.

De asemenea, Polonia nu va administra vaccinul anti-COVID-19 de la AstraZeneca persoanelor vârstnice, însă decizia finală va fi luată la recomandarea Consiliului Medical de pe lângă prim-ministru.