Confidenţialitate

Tot mai multe localități din țară intră în carantină. Alte orașe mari așteptă decizia autorităților | AUDIO

Tot mai multe orașe și localități din țară intră în carantină: Alba Iulia și 5 localități din județul Alba sunt în carantină de marți.

Sunt în vigoare restricții asemănătoare cu cele din starea de urgență. Alte orașe mari așteptă decizia autorităților centrale.

Cu peste 10 cazuri de COVID-19 la mia de locuitorii, orașul Marii Uniri, Alba Iulia a intrat în carantină de la miezul nopții. Sunt filtre de poliție la ieșirile din oraș.

Aici magazinele se închid la 8 seara, iar locuitorii pot ieși din casă doar în baza unei declarații pe propria răspundere și numai pentru anumite activități. Carantină este și în Cugir, Sebeș, Abrud, Blaj și Ciugud, tot din județul Alba.

A intrat în carantină și stațiunea Sâmbăta de Sus; prima localitate din judeţul Braşov în care se ia această măsură. La Sâmbăta de Sus este cea mai mare rată de transmitere din tot judeţul: 12,65 de cazuri la mia de locuitori.

În Timișioara, încă nu se vorbește de carantină, dar sunt 8,23 de cazuri la mia de locuitori. Primarul Dominic Frtiz a făcut un apel către timișoreni:

„Situația este în continuare una foarte serioasă, evitați fiecare contact posibil.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud propune plasarea în carantină a orașului Bistrița. Măsura ar urma să se aplice timp de 2 săptămâni.  Se așteaptă acceptul autorităților din București.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Mihai Bucureșteanu